Wu Wei

Wereld premiere

Het eerste concert van het nieuw opgerichte Regionaal Orkest, een samenwerking tussen Chr. Harmonie Ermelo en het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk en meteen een wereldpremière. 

Musicus Hans Verheij heeft Crescendo gevraagd de wereldpremière te verzorgen van het door hem gecomponeerde muziekstuk ‘Wu Wei’. Hans Verheij is trompettist bij het Radio Filharmonisch Orkest en is daarnaast dirigent. Hij werd geraakt door het boek ‘Wu Wei’ van Henri Borel, waarin Borel op verhalende wijze de filosofie van het Taoïsme beschrijft, Wu Wei is een begrip dat inhoudt: weten wanneer wel te handelen (m.a.w. actief op te treden) en wanneer niet. In drie verschillende delen heeft hij dit verhaal verklankt. 

Naast Wu Wei zullen enkele andere werken gespeeld worden, waaronder ‘The Four Noble Truths’ van Philip Sparke en ‘In a Chinese Temple Garden’ van Albert W. Ketèlbey.
Het concert vindt plaats op vrijdagavond 5 november 2021 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 16 te Ermelo en begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.
Toegang € 5,- p.p. Het concert duurt ongeveer een uur en na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee (€1,-).
Een coronatoegangsbewijs (QR-code) is verplicht, er zal gecontroleerd worden bij de ingang. 

Wij hebben er veel zin in en hopen dat we u ontmoeten bij dit bijzondere eerste concert van het Regionaal Orkest!

Met vriendelijke groet, namens de leden van het Regionaal Orkest.

Reserveer hier uw kaarten