Lenteconcert 2019

Op zaterdag 23 maart 2019 geven Chr. Harmonie Crescendo uit Ermelo en de Stedelijke Harmonie Harderwijk een gezamenlijk lenteconcert.

Vorig jaar hebben beide orkesten voor het eerst een gezamenlijk concert gehouden en dit bleek zowel de dirigenten als de muzikanten goed te bevallen. Het samengevoegde orkest staat wisselend onder leiding van beide dirigenten, Ronald Slager van Crescendo en Gerben Pol van de Stedelijke Harmonie. 

Naast de gezamenlijke werken zullen beide orkesten ook alleen enkele stukken ten gehore brengen. De Stedelijke Harmonie brengt speelt onder leiding van Gerben Pol onder andere het mooie Fuge a la Gigue van Johann Sebastian Bach en North Bridge Portrait van Stephen Bulla en het schitterende Irish Tune van Percy Grainger.

Crescendo speelt o.a. Dogon en neemt het publiek mee naar de helling van de West-Afrikaanse Dogonvallei en de cultuur van de gelijknamige Malinese bevolkingsgroep. Ook gaan zij terug naar de tijd van ridders en kastelen met ‘Of Castles and Legends’ dat gebaseerd is op een Duitse sage over de witte maagd van de burcht Kugelsburg.

Nieuwsgierig geworden? Kom ook luisteren op 23 maart en laat de orkesten u meenemen naar verre landen en spannende verhalen!

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 maart 2019 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. De toegang bedraagt € 10,- per persoon aan de kassa en € 8,- in de voorverkoop via info@crescendo-ermelo.nl of via de leden. Let op! De voorverkoop stopt om 16.00 uur op de dag van het concert. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Toegangsprijs is incl. consumptie.