Huilende wolven op het Molenaarsplein

Op donderdagavond 4 juli van 18.30-20.15 presenteren museum Het Pakhuis en Christelijke Harmonie Crescendo een uniek wolvenprogramma rond de molen. De muzikanten van Crescendo sluiten het seizoen af met een bijzonder optreden voor en vanaf de omloop van Molen De Koe. Centraal staat een uitvoering van ‘Dances with Wolves’. Daarmee sluiten ze aan bij de tentoonstelling over de wolf die momenteel in Het Pakhuis te bezichtigen is.

Muzikale wolven
In het museum kom je meer muziek tegen waar de wolf in terugkomt. Denk aan de componist Prokofjev en zijn ‘Peter en de Wolf’. In dit muziekstuk maakt hij een rondgang langs instrumenten die allemaal diergeluiden vertolken. Zo huilen de hoorns als wolven. Ook op 4 juli zullen muzikanten deelnemen aan het speciale programma voor kinderen en hun (groot)ouders, voorafgaand aan het optreden van Crescendo.
In Het Pakhuis ontmoet je een jonge wolf die sprookjeswolf wil worden en die op zoek is naar zijn eigen stem. Directeur Germa Greving: ‘dit is een exclusief programma dat zeer geschikt is voor jonge kinderen. Het laat ze niet alleen kennismaken met een bijzonder nieuw roofdier, maar ook met heel veel verschillende muziekinstrumenten. Op deze avond rollen we speciaal voor de kinderen de rode loper uit.’

Filmmuziek vanuit de hoogte
Dances with Wolves, de bekende western uit 1990 met Kevin Costner, is voor Crescendo inspiratiebron geweest voor het slotconcert van dit seizoen. Op 4 juli brengen ze hun repertoire op een hele bijzondere manier ten gehore voor en vanaf de omloop van de molen en laten ze jong en oud genieten van hun talent. ‘Het is bijzonder hoe verschillende culturele partijen in Ermelo elkaar inmiddels weten te vinden’, zegt directeur Germa Greving. ‘Deze samenwerking smaakt zeker naar meer!’

Het kinderprogramma start om 18.30 in museum Het Pakhuis. Hiervoor gelden de normale museumtarieven. Om 19.30 start Crescendo met het optreden voor en vanaf de omloop van de molen.