Educatie

Wat sport is voor het lichaam, is muziek maken voor de geest. Leer daarom muziek maken, dat is een geweldige verrijking! Er is geen zelfstandige muziekschool meer in Ermelo, maar wil je graag een muziekinstrument leren bespelen dan kan dat heel goed via de muziekverenigingen. 

Ben je al wat meer gevorderd, zit je al op de middelbare school en wil je beginnen met een muziekinstrument of wil je als volwassene graag (beter) muziek leren maken, dan helpt Crescendo je bij het zoeken van een geschikte muziekleraar in de omgeving. Het is belangrijk om goed les te krijgen zodat je het niet verkeerd aanleert, want daar heb je later erg veel last van. Leden van het orkest nemen soms ook weer muzieklessen om iets bij te leren. Crescendo kan je opleidingsadvies geven, dus vraag gerust naar de mogelijkheden.

Crescendo vindt het belangrijk om nauw contact te houden met alle leerlingen, oud en jong. En ook met de ouders van de kinderen. Door regelmatig bij de groepslessen aanwezig te zijn en daar bij te helpen. Door te komen luisteren bij voorspeelavonden waarin de leerlingen laten horen wat ze al kunnen. Door leuke activiteiten te organiseren. Door je uit te nodigen op concerten en optredens. Door je vorderingen te volgen. 

En als je al aardig uit de voeten kan op je instrument mag je meespelen in het opleidingsorkest: Poco Crescendo, waar ook muzikanten uit het grote orkest in spelen. Wanneer mag je bij het grote orkest? Als blijkt dat je op voldoende niveau muziek kan maken. Vaak is dat minimaal het Hafabra niveau B. Het gaat altijd in goed overleg met de dirigent van het grote orkest.

Secretariaat:
Telgterweg 159
3853 NG Ermelo
info@crescendo-ermelo.nl