In memoriam Jan Baljeu (1941 - 2017)


Op 22 juli 2017 is ons erelid Jan Baljeu overleden. Hij was al een tijd ziek en niet meer “op de muziek”. Dat was ongewoon, want Jan was daarvoor vrijwel altijd aanwezig bij de repetities, optredens en andere verenigingsactiviteiten.

Vóór zijn pensioen had Jan een eigen zaak aan de Tolweg. Daarnaast was hij actief in de blaasmuziek en voer samen met zijn vrouw Syts met zijn boot Nederland door. Jan was klarinettist en in het bestuur van Crescendo een uitstekende penningmeester. Ook heeft hij in zijn leven talloze concerten en andere activiteiten georganiseerd voor alle verenigingen waar hij lid van was. In juni 2016 was er nog een gezellig optreden met Crescendo bij zijn watersportvereniging Flevo in Harderwijk. Hij had dat geregeld als afsluiting van het verenigingsseizoen.

Jan speelde ook klarinet in het Veluws Senioren Orkest en was daar secretaris in het bestuur. Voordat hij bij Crescendo kwam spelen was hij jarenlang actief bij Excelsior Ermelo.

Bij de afscheidsplechtigheid voor Jan in Lelystad op 28 juli vormden de leden van Crescendo met het Veluws Senioren Orkest samen een vijftigkoppig orkest en er werd muziek gespeeld die door hem was uitgekozen. Een verdrietig, maar passend afscheid.

Nu moeten we Jan en zijn vertrouwde verschijning definitief missen op zijn vaste plek op de tweede rij in het orkest en in het bestuur. Wij zijn dankbaar dat we vele jaren met Jan muziek hebben mogen maken en de herinnering aan zijn trouw zal ons als vereniging blijven inspireren.

Aanmelden
Aanmelden
terug NAAR NIEUWS
Bekijken